Tmogasd az Egy Sima Egy Fordított Egyesületet!

http://www.jougyekert.hu/hu/jo_ugyek_tamogatoinak/kovetek_es_vallalasaik/nevess_az_inkluzioert.html#.YUSUqH28pEY

10/09/2011

Családregény

Tényleg nincs szükségünk TV-előfizetésre, életünk enélkül is bővelkedik regényes fordulatokban. Tegnap például az derült ki, hogy a sógorom kivándorolt Tanzániába szerzetesnek. A hír hallatán először nagyon buta arcot vágtam, azután már el is képzeltem, hogy Yufu pásztorbottal a kezében szeli át a szavannát, miközben a vörösen izzó ég alján zsiráfok sziluettje rajzolódik ki. A képet némileg árnyalja, hogy a kivándorlásról, ha földrazból jobbak lennénk, akár a Facebookról is tudomást szerezhettünk volna egy múlt heti "in Dar es Salaam" postból, de én azt hittem, hogy ez egy Black Eyed Peas szám címe.

Szóval, a google maps tanúsága szerint Dar es Salaam, amellett, hogy nem egy metropolis, de azért infrastruktúrával rendelkező város, és Yufunak ezek szerint internet hozzáférése is van. Ez persze nem vesz el a kaland értékéből, én személy szerint nem költöznék olyan településre, ahol nincs mosogatógép. Az esetről úgy szereztünk tudomást, hogy anyósom levélben kérdezte, hogy a Japánban hátrahagyott cuccaink közül mi az, amire feltétlenül szükségünk van, mert kisebb lakásba költözik így, hogy Yufu Afrikába távozott. Az interurbán családi üvöltözés során az is kiderült, hogy áprilisban megszűnt a munkahelye, illetve az, hogy nyáron Fukushimában volt önkéntes. Előbbit Tojás úr, utóbbit előttem titkolták el (amúgy érdekes látni, hogy ezek szerint Tojás úrban a vaskalapos üzletembert, bennem pedig az IAEA alvó ügynökét látják - szögletes zárójelben jegyzem meg, hogy ezek szerint nem csak engem vezetett meg a nyugati média a valós sugárfertőzési adatokat illetően, hanem Yufu volt cégének az összes ügyfelét is, amennyiben a jövőben nem kívántak japán zöldséget-gyümölcsöt nagy tételben felvásárolni). A shintotól a keresztyény térítő munkába vezető eszmei-politikai fordulatot azonban egyelőre nem értjük.

2 comments:

saturninus said...

ilyen hírek olvastán mindig mérhetetlenül provinciálisnak és nyárspolgárinak érzem magam - nem tudom, minek kéne történnie ahhoz, hogy Tanzániába menjek szerzetesnek. a munkahelyem megszűnése valószínűleg nem lenne ehhez elég.

Sara said...

mert provinciális nyárspolgár vagy, aki inkább megnézi a szputnyik hajózási társaság darabját, minthogy éjszakába nyúlóan egyeztessen. egyébként még az is eszembe jutott, hogy lehet, v.dávid megneszelte, hogy ez nem úgy felnőtt előadás, ahogy egy alter színháztól várta volna. mondjuk furcsa is lett volna, ha egy álti kémiatermét kiadták volna egy 'olyan' előadáshoz.