Tmogasd az Egy Sima Egy Fordított Egyesületet!

http://www.jougyekert.hu/hu/jo_ugyek_tamogatoinak/kovetek_es_vallalasaik/nevess_az_inkluzioert.html#.YUSUqH28pEY

4/26/2012

Violence

Van az a jelenet a You've got mail című filmben, amikor Hálaadás előtt ugyan abban a közértben vásárol Tom Hanks és Meg Ryan, akik aktuálisan még utálják egymást, Meg Ryan a készpénzes kasszánál áll sorban, amikor kiderül, hogy nincs nála pénz, és Tom Hanks segít neki, hogy az undok pénztárosnő mégis elfogadja a bankkártyáját, de minden csak Tom Hanks megnyerő fellépése miatt van (itt hangzik el az a vicc, amit sosem értek "Knock-knock, who's there - Oranges", ha valaki járatos hálaadáskori viccekben, majd egyszer mondja el, hogy ez mitől mókás), ettől még Meg Ryant a közért megvetése sújtja.

Szóval ez a hosszú bevezető azért kellett, mert apuval a gyógyszertárban kullancs elleni védőoltáshoz vettünk vakcinát, és Jolikához, az elképesztően undok patikushoz kerültünk és már előre féltem, hogy milyen rossz lesz, de apu nagyon ért a jolikák nyelvén, és nemhogy nem mondta, hogy nincs és meg sem rendelem, hanem helyette azt mondta, hogy sajnos csak holnapra tudja megrendelni és nem baj-e. Mondtuk, hogy nem, és eljöttünk. Másnap nagy reményekkel mentem a vakcináért és régi jó ismerősként adtam oda Jolikának a bilétát, de hát... Lecsapta a négy dobozt a pultra és vádlóan a szemem közé vágta: Tudja maga, hogy ezen nincs támogatás? Védtelennek érzem magam, a gyengeség jeleit mutatom: Ööööö. - Jolika: A gyerekorvosnak kell beadnia, vigye haza és tegye be a hűtőbe! Gondolom ezt arra az esetre mondta, ha esetleg az járt volna a fejemben, hogy otthon a  önkezemmela gyerekek pupillájába szúrom őket. Vajon ismeretlenek milyen embert látnak bennem? Aronson azt írja, ilyen helyzetekben jó stratégia a segítségkérés, pl. további magyarázatot kérni, ez leveri a támadó kedvet: - Hmm, értem, tehát most kapnak egyet-egyet, és az ismétlő oltásig a maradékot tartsam a hűtőben? - Emlékeztető oltásnak hívják. Oké, témát váltok: És hoztam D-vitamin receptet is...Kicsapja pultra. Fenyegetőleg: - Remélem, tudja hogy kell adagolni?! Aronson: - Zacskót kaphatok? - Nem.

3 comments:

zs. said...

Aronson mit javasol olyan helyzetekre, amikor egy idős hölgy vádló hangon azt mondja az embernek a millenárison, hogy "ez a gyerek nagyon csúnyán leégett", mire én - aronsontól ihletve, nyugodt hangon - "és mit tetszik javasolni mit csináljak?" - "tegyen rá tejfölt, vagy joghurtot. és nem szabad napra menni. nagyon csúnyán leégett, nagyon csúnyán be fog gyulladni, sirni fog éjjel, be fog lázasodni, hosszúujjú inget kell ráadni, sirni fog éjjel, tejföllel kell bekenni, nem szabad napra vinni, sirni fog éjjel..............." - "igen, köszönöm szépen" (de valójában nagyonnagyköszi)

saturninus said...

és Aronson mit javasol az olyan helyzetben, amikor egy taxisofőr a "látta a tegnapi meccset? - ööö... itt a fradipályán játszották? - neeeem, a Barca-Chelsea-t! - ööö... hát nem nagyon nézek focit..." párbeszéd után 10 percen keresztül elemzi az emlegetett meccs minden mozzanatát (és implikációit a további BL döntőkre)?

Sara said...

Aronsonnal kapcsolatban kétségeim vannak, de anyukám a nénitől minden bizonnyal a következő árbeszédet folytatta volna le:
- Vann önnek unokája?
A) Van.
- Akkor tessék neki tanácsokat adni.
B) Nincs.
- Akkor ne tessék beleszólni.