Tmogasd az Egy Sima Egy Fordított Egyesületet!

http://www.jougyekert.hu/hu/jo_ugyek_tamogatoinak/kovetek_es_vallalasaik/nevess_az_inkluzioert.html#.YUSUqH28pEY

12/30/2010

Kiskarácsony vol. 2

Télapó szerencsére sok ajándékott hozott a srácoknak, szépet is, hasznosat is. Mindkét kategóriának megfelel a Japán vasúthálózata című dvd, amely szigetekre lebontva bemutatja, hogy milyen vonatok közlekednek az országban. Az epizódok felépítése a következő. Képanyag: az állomáson áll, majd onnan kigördül egy vonat, voice over Miniegér hang az alábbi információkat közli: ez a vonat ez és ez a város között megy, x kiló a súlya, y évben állították forgalomba, z számú utas fér el rajta, +1 érdekes információ, pl. a kijelzőjén darumadarak vannak. Játékidő: 121 perc. Densha, densha tíví néz, kiabálja a mi többnyelvű szemünk fénye nap mint nap.

Egy másik nagy kedvenc (bár nem érhet a vonatok nyomába) Anpanman kalandjai. Anpanman egy kenyérfejű szuperhős, aki (legalábbis a régebbi részekben) úgy segít a bajba jutottakon, hogy felajnálja megevésre a fejét. Amúgy érdekes ez az anime-erőszak, mert Mr. Február, aki képes végigzokogni egy Kockásfülű nyúl epizódot, érdeklődéssel szemléli, amint Baikinman (Anpanman ellenlábasa) egy giga-robotot vezérelve ízzé-porrá zúzza a kenyérgyárat, ahol Anpanman és barátai élnek.

1 comment:

saturninus said...

azért azt el kell ismernem, hogy a "suupaatorein" összeállítás a maga nemében megbabonázó alkotás.

lehet persze, hogy varázsgombával még teljesebb lenne az élmény, bár én nem is élek ilyesmivel, a gyermekek szervezetét pedig biztosan megviselné egy efféle utazás.