Tmogasd az Egy Sima Egy Fordított Egyesületet!

http://www.jougyekert.hu/hu/jo_ugyek_tamogatoinak/kovetek_es_vallalasaik/nevess_az_inkluzioert.html#.YUSUqH28pEY

3/05/2011

Nem!

A szokásos (és kellőképpen) idegesítő nem öltözöm fel, nem vetkőzöm le, nem eszem meg, nem mosom meg, nem mászok le, nem fejezem be stb. mellett egy új színfolt jelent meg a palettán: Anya, ne vegyél sálat! x150, ami az asztal alatt zokogva fetrengéssé nőtte ki magát. Mit lehet tenni ilyen esetben a röhejes "akkor nem megyünk a játszótérre" fenyegetésen kívül? Ezzel kapcsolatban egyébként az általam olvasott könyvek egyetértenek abban, hogy teljesen hatástalan és kizárólag arra szolgál, hogy a szülő hülyét csináljon magából. És tényleg. Ma végül úgy csináltunk, mintha elindultunk volna a játszótérre, elköszöntünk, bezártuk az ajtót. 3 perc múlva, amikor még mindig nem hallottunk egy bűnbánó "akkor felöltözöm"-öt, persze visszamentünk, mert egyrészt mégsem állhatunk egész délelőtt a folyosón, másrészt ki tudja, hogy nem esett-e bele Mr. Feb. a lekvárba. Nem, nem esett bele, továbbra is pelenkában rohangált körbe-körbe a lakásban. Hanem a tekintélyünk komoly csorbát szenvedett, különösen a "mindenki itthon van, senki nincs a játszótéren" összefoglaló esett rosszul.

2 comments:

zs. said...

Én a múltkor olvasással ütöttem el az időt, ameddig Mákás kimotorozta magát, és hajlandó volt gatyát venni (mondjuk nem volt jelen egy nyakig fölöltöztetett, babakocsiba elhelyezett másik ded, ami jelentősen csökkentette a nyomást).

saturninus said...

jól értem, hogy a gyermek ezúttal a szülő öltözködését helytelenítette, és ezt szankcionálta engedetlenséggel? azért ez tényleg hallatlan.

[az összefoglaló egyébként a tényszerűség szempontjából korrektnek, ugyanakkor némileg etikátlannak tűnik.]