Tmogasd az Egy Sima Egy Fordított Egyesületet!

http://www.jougyekert.hu/hu/jo_ugyek_tamogatoinak/kovetek_es_vallalasaik/nevess_az_inkluzioert.html#.YUSUqH28pEY

1/24/2011

játszunk

Nem vagyok egy nagy játszóházazós, mert eddig sosem sikerült úgy érkeznünk, hogy rajtunk kívül más gyerek is ott lett volna a Bálintházban, a kettesben játszunk Mr. Februárral figurát meg itthon is tudjuk hozni, minusz az odajutással járó komplikációk. Ma sem volt ez másképp. Amikor odaértünk, épp az utolsóként távozó anyuka próbálta befogni másfél év körüli gyermekét, miközben egy családterápiával foglalkozó asszony kapacitálta, hogy vegyen részt a hétfői foglalkozásokon. Most szeretném, ha megfognád a gyermekedet, amíg egy pár fontos gondolatot megosztok veled a családról és a harmóniáról, mondta. Az anyukának sikerült elkapnia egy fordulóban a gyereket. Nadine nem megy hazaaaaa!!! bömbölte az, és kitépte magát a fogásból. Úgy látom, gondot okoz az érintés - így a családterapeuta. Nem, nem okot gondot, válaszolta az édesanya, de a szeméből az sugárzott, hogy még egy szó és lelöklek a lépcsőn. Ezt az egymás közötti hatékony érintkezés szakértője is észlelte és innentől hozzánk intézte a szavait. Látom, nagyon lekötnek a gyerekek. Kiváló meglátás, Mr. Február harisnyában ugrál, miközben a pulcsiban befőtté váló Miront igyekszem vetkőztetni. Mikor voltatok utoljára szórakozni a partnereddel. Szombaton - így az őszinte felelet, tiszta szerencse, hogy nem a gyakoriságra kérdezett rá, különben promt kiderült volna, hogy válságban a házasságunk. És te gondoltál-e arra, hogy visszamenj dolgozni és valami nagyszerűt érj el a szakmádban? fordult ismét kétségbeesetten a másik anyukához. A saját vállalkozásunkban dolgozunk a férjemmel, így ő. Ezután mindenki kapott egy névjegyet, arra az esetre, ha jövő héten is van kedvünk megosztani a problémáinkat.

3 comments:

zs. said...

Éljenek a szakemberek! Nemrég mesélte valaki, hogy elvitte pszichológushoz a gyerekét, ahol a gyereknek az volt a dolga, hogy síneket építsen (vagy vasútpályát vagy ilyesmi), és a gyerek épített is, de aztán mégsem azon közlekedett a vonat, hanem pótlóbusz vitte az utasokat. A pszichológus rögtön szólította anyukát (aki eközben kint várakozott), és mondta neki, hogy ez fölöttébb aggasztó, mert azt mutatja, hogy a gyerek élete sem a kijelölt sínen halad, hanem a szülők letérésre kényszerítik. Mire anyuka mondta, hogy nem lehet-e, hogy inkább azért van, mert minden nap 56-os villamossal járnak haza, amit éppen felújítanak, és ezért pótlóbusszal kell közlekedniük. A pszichológus nem volt vevő erre a profán magyarázatra, és gyanúsnak találta, hogy anyuka ilyen gyenge magyarázattal próbálja kimosdatni magát.
(Mi amúgy a parksarok nevű játszóházba járunk a Pozsonyi útra, ahol szintén nem mindig vannak emberek, viszont nagyon kedves lány van, aki ad kávét, és nem invitál családterápiára. Ajánlom megfontolásra.)

Sara said...

pláne ha együtt mennénk,mert úgy az embernélküliség problémája is megoldódna.

saturninus said...

a poszttal együtt lájkolom zsuzsi kommentjét is.
szegény cs.terapeuta, úgy tűnik, neki nem sikerül valami nagyszerűt elérnie a a szakmájában...
mindenesetre a baglyok nem azok, amiknek látszanak.