Tmogasd az Egy Sima Egy Fordított Egyesületet!

http://www.jougyekert.hu/hu/jo_ugyek_tamogatoinak/kovetek_es_vallalasaik/nevess_az_inkluzioert.html#.YUSUqH28pEY

11/10/2008

Állatkert

Elvittük Áront az állatkertbe. Pont mire odaértünk, elkezdett esni az eső, de így legalább csomóan hazamentek, és olyan volt, mint amikor a Pöttyös Panniban Matyi Tamás hintázik. Jó, nem egészen, mert mi állatokat is láttunk, készítettünk is képeket jóbarátainknak -

tapírt Zsuzsinak:


okapit Andrásnak:



(Persze ez nem azt jelenti, hogy akinek nem csináltunk képet, azt ne tekintenénk jóbarátunknak.)

Ezzel kicsi és kövér komodói sárkánygyíkkal a japán-indonéz barátság 50. évfordulója alkalmából bővült a hüllőház:



Sajnos Ling Ling, az óriáspanda szívelégtelenségben meghalt a közelmúltban. Ling Ling volt az állatkert fő attrakciója, most kegyeleti okokból nem lehet pandás hátizsákot kapni, de láthatóan hiába nyomják a kengurusat, az nem kell a gyerekeknek. A férjemnek leginkább az okapi imponált, annyi fényképünk van, hogy bátran készíthenénk egy 2009-es falinaptárat. Nekem az okinavai gyümölcsdenevér tetszett, mert olyat nem láttam. Bár ezen a képen bármilyen szőrös, fáról csüngő állat lehetne, ez maga az okinavai gyümölcsdenevér:


Jobban belegondolva, komodói sárkánygyíkot és japán óriásszalamandrát sem láttam még, de azok nem tetszettek.

4 comments:

zs. said...

Ezúton is köszönöm a tapíros képeket. Gyönyörű példányok! Bár a lábkörmük feltűnő módon nincs kilakkozva, ezt kizárólag gondozói hanyagságnak tudom elkönyvelni. Vagy csak a szexrabszolgaként foglalkoztatott tapíroknak piros a lábkörmük? (a zoológia sosem volt az erősségem)

Sara said...

Azt a csillámporral együtt csak záróra után teszik rájuk - a gyerekek miatt.

saturninus said...

kicsit mintha elsiettétek volna az állatkerti látogatást, nemde? úgy értem Áron még nem sokat láthatott a tapírokból.

viszont roppant érzéki állatoknak tűnnek ezek a tapírok ("van valami szexi ezekben a tapírokban"). nem csoda, ha BB is odavolt a sajátjáért.

az okapit köszönöm. a képen úgy tűnik, mintha egy kellemes nappalija lenne festményekkel. asszem az enyémben is jól jönne egy (a rózsaszín karácsonyfa mellé).

Sara said...

A rácsok azért rontanak a hangulaton.