Tmogasd az Egy Sima Egy Fordított Egyesületet!

http://www.jougyekert.hu/hu/jo_ugyek_tamogatoinak/kovetek_es_vallalasaik/nevess_az_inkluzioert.html#.YUSUqH28pEY

7/01/2008

Bagel bolt

A modern irodaházunkhoz közel van egy még csúcsmodernebb irodaház, Marunouchi Center a neve, funkcióját tekintve kulturális központ, de kinézetre simán elhinné az ember, hogy a NASA helyi kirendeltsége. Szóval ebben a csili-vili épületben van a Bagel Bagel nevű bagel üzlet, ahol elérhető áron kapható jófajta - na mi?- bagel. Ez még önmagában nem adna okot egy post megírásához, mert jófajta bagel városszerte kapható, de maga az üzlet igazi gyöngyszem. Berendezésében a 66-os út útszéli bisztróit idézi (bár ez a hasonlat nagyon is szubjektív, mert Amerikában 25 évvel ezelőtt voltam és zsenge koromat tekintve valószínű nem sokat időztem fél-önkiszolgáló éttermekben, a 66-os úton pedig konkértan sohasem jártam, de filmbéli élményeim alapján egy ilyen bisztró csakis így nézhet ki), és a legjobb, hogy nem retroskodó, műanyag-szagú az üzlet, hanem tényleg olyan, mintha 40 éve ugyanott állna, ami valójában lehetetlen, hacsak a Centert nem eköré építették 3 éve. A bagelek melegítésére használt toaster pl. megegyezik azzal a modellel, amit a nagyim is használt, a pult ütött-kopott, helyenként leszigetelőszalgozva. (A pesti éjszaka kerthelyiségének látogatói számára gondolom nem újdonság, hogy ilyen helyek léteznek, de Tokió belvárosában ez Elképzelhetetlen, nagy E-vel). A berendezéshez igazodik a menü is, a mindenféle bagelek mellé kapható old-school üveges Pepsi és mézes tej. A legjobb pedig a hűtőpolt dekorja: új termék a fagyis bagel, ezt népszerűsítendő, a hűtőpultban műanyag jegesmedvék tartják a kis fagyis táblákat, de a jelek szerint nem volt elég készleten, ezért az áfonya feliratú táblát egy pandamedve tartja.

4 comments:

saturninus said...

mézestejmézestejmézestejmézestejmézestejmézestej

(bár gondolom hülyeség azt venni, mert viszonylag könnyű töredék-összegért otthon is készíteni)

Unknown said...

Na de az nemugyanolyan!

Sara said...

Persze, hogy nem ugyanolyan, és teát is lehet otthon főzni töredék összegért. Talán csak a szemlevest nem lehet olcsóbban kihozni.

zs. said...

A szemleves említése kisebb ribilliót okozott az irodában. Először próbáltam diszkréten nevetni, úgyhogy csak rázkódtam, de valószínűleg hang is kijöhetett, mert a szobatársaim egyszerre néztek föl, és kérdezték, hogy mi van. Ekkor már nem tartottam vissza magam.