Tmogasd az Egy Sima Egy Fordított Egyesületet!

http://www.jougyekert.hu/hu/jo_ugyek_tamogatoinak/kovetek_es_vallalasaik/nevess_az_inkluzioert.html#.YUSUqH28pEY

8/07/2008

Hanabi

Kedden volt helyi Hanabi, azaz tüzijátok fesztivál Enoshimában. Augusztus a tüzijáték szezonja, minden magára valamit is adó település saját programmal készül. A mienk igen látványos volt, a rakétákat két hajóról lőtték fel, amik PONT szemben voltak a tetőterasszal, így igen kiváló - és kényelmes - helyünk volt, ahonnan nemcsak a tüzijátékot élvezhettük, de kicsit sajnálkozhattunk is azokon, akik a parton ácsorognak a tömegben. Az este 7-kor kezdődő show-ra fél négykor már masszív tömeg gyűlt össze, ilyenkor tradicionálisan yukatába öltözve (még soha nem láttam két egyforma mintájút), estére teljesen megtöltve a tengerpart 4 kilóméterét. A hangulat jobbfajta Robbie Williams koncertét idézte, az emberek teljes erőből sikítoztak és tapsoltak minden lövés után, a legnagyobb sikert a négyszínű giga- és a rózsaszín nyuszi alakú rakéták aratták. Mondjuk óriáskirály is volt.

Itt pedig mi vagyunk láthatók yukatában. Megjegyzem, a yukata kényelmesebb minden kismamaruhámnál, kár, hogy segítség nélkül nem tudom felvenni.

8 comments:

zs. said...

Nagyon jól mutattok így yukatában, különösen a háttérben látható Krabb típusú tükör társaságában. Ezekszerint megérkezett az IKEA szállítmány?
u.i. Éjjel azt álmodtam, hogy találkoztunk, és nagyon vidám voltál, és azt mondtad, hogy még sosem voltál ilyen boldog életedben.

saturninus said...

bakter majdnem egy éve is megvan már, hogy meglátogattalak!

de mégis: hogy néz ki egy négyszínű giga?
csak hogy jól el tudjam képzelni a tűzijátékot.

yu nem is visel yukatát. a lázadó kamaszok cikinek tartják a yukata-viselést?

kiselek said...

mi a különbség a yukata és a kimonó között?

nyolc_mini_vese said...

Én is voltam ám Hanabin és bár alapvetően fölösleges pénzkidobásnak tartom a tűzijátékot, azért ez jó volt, mert egy folyón egy csónakban töltöttem pár üveg hideg Asahival meg egy csomó japán nyamnyam kajával - gondolom itt is megpróbálhatnám a Dunán egy üveg Borsodival meg egy zacskó chipsszel, de félek, hogy csak még nagyobbat csalódnék :-)
A kimonókat és rokon ruhadarabjaikat meg valahogy sosem tudtam megszeretni. Olyan kényelmetlenül érezném magam egész nap fürdőköpenyben...

nyolc_mini_vese said...

Ja, ez én vagyok a Melissa, ha nem lenne egyértelmű :-)

Sara said...

A kimono nagyon szep selyembol van es nagyon bonyolultan kell viselni, van also kimono, meg felso kiono, amit szepen kell retegezni, es eleg bonyolult felvenni, az ov (obi) is nagyon szep anyagbol van, es egy kemeny felhold alaku lappal tamasztjak ki elol (nagyon regen 10 retegu volt, ebben gyakrlatilag semmit sem lehet csinalni, csak ulni). A yukata ezzel szemben egy retegu, es puha, jol szellozo anyagbol van (a hasznalt, sokat mosott yukatat pelenkanak is hasznaljak- azutan persze mar nem veszik fel), es keskenyebb obi jar hozza. Ami az arat illeti, a kimono felso resze konnyen kerul 1 millio yenbe, a yukata mondjuk 5-25 ezer yen kozott van. De nem olyan, mintha furdokopenyben lenne az ember, mar csak azert is,mert az ov miatt kenytelen egyenesen tartani magat.

A giga negyszinu tuzijateknak ket variaciojat lattuk, az egyikben egymast valtottak a szinek, a masik egyszerre volt mindenfele szinu, ami a gigasagot illeti, kabe 3x akkora volt, mint az eddigi legnagyobb, amit lattam.

Sara said...

Krabbot meg mi hoztuk haza, a gonosz IKEA ketszer is felultetett bennunket a szallitasi idovel, de ma vegul megerkezett miden.

bogesz said...

Tenyleg nagyon helyesek vagytok yukataban! Voltam egy par honapja szari-probalo mulatsagon egy indiai kolleganomnel. Ott (is) volt egy konnyu belebujos valtozat, amibe hipp-hopp bele lehetett ugrani egyedul es az autentikus szari, amit csak az indiai anyuka tudott hitelesen rank tekerni: iszonyu draga anyagbol van es legalabb 15 percig tartott, amig osszehajtogatta, rank csavarta, begyomoszolte a megfelelo vegzodeseket (es voltunk 4en). De szuper volt egyszer kiprobalni.