Tmogasd az Egy Sima Egy Fordított Egyesületet!

http://www.jougyekert.hu/hu/jo_ugyek_tamogatoinak/kovetek_es_vallalasaik/nevess_az_inkluzioert.html#.YUSUqH28pEY

8/02/2008

Ó, IÓ, CIÓ!

Ma volt az utolsó irodai munkanapom, most nagyon örülök. Tegnap ugyan utolsó metróval jöttem haza, mert a "gyorsan beszéljünk meg mindent" kissé elhúzódott, de ma elég kellemes volt. Ennek két oka is volt: kedves kollégáim meghívtak ebédelni, a korábban már említett Ciccolina nevű olasz vendéglőbe mentünk. Ciccolináról (és a politikai karrierjéről) majdnem mindenki hallott, igaz, azt hitték, olasz (mondjuk ezen az imidzsen sokáig is dolgozott). Az étterem csalódásunkra csak a nevét kapta a sztárról, és a boa-oboa helyett is Madonna szólt. Viszont nagyon finom pizzát sütnek - ami Japánban ritkaságszámba megy, mert itt keksz-szerú tésztát csinálnak némi feltéttel, ezt apróra vágják, hogy azután pálcikával egyék. Mindenki mondott kedves dolgokat, hogy hiányozni fogok, meg visszavárnak, és hogy azért jöjjek sokat látogatóba.

A másik ok, hogy ebéd után rögtön jött a fél nap szabadság következett, ti. ma volt az első szülőfelkészítő tanfolyam. A kórház ELTE-hangulatú előadótermébe zsúfolódott be sok leendő apuka és anyuka, a bába pedig mindenkinek tudta a nevét, ami szerintem elég nagy szám, mert eddig max kétszer találkozott a kismamákkal. Az előadás két részből állt, az első felében a kórházi tartózkodásról volt szó, ezt elég sok mutogatás kísérte a különböző furcsa ruhadarabokról, amit a szülés előtt, közben és után kell viselni, így kábé 30%-ban tudtam követni, de a második órában, a hogyan vigyázzunk az egészségünkre részből egy kukkot sem értettem, viszont nagyon elfáradtam a nagy figyelésben és a melegben (a légkondiszerelő bácsi az utolsó 10 percben érkezett, és akkor már mindegy volt).

Előadás után elmentünk a nagy idegennyelvű könyvesboltba Shinjukuba, hogy vegyünk egy szakácskönyvet, amiben koleszterinszegény ételek vannak, mert az orvosi vizsgálaton kiderült, hogy Einek borzasztó magas a koleszterinszintje. Hát nagyon pöpec egy szakácskönyv, mondhatom, alig várom, hogy kipróbáljam (bár fagylalttorta nincs benne).

Mivel a koleszterinszegény életformára holnaptól térünk rá, ma búcsúestét tartottunk és magyar étterembe mentünk, ahol a japán szakács nagyon finom körözöttet, gulyáslevest és lángost csinált, a töltött káposzta átlagos volt és a lecsó meg finom volt, de nem lecsó. De azért olyan volt, mintha kicsit hazamentem voltam, csudálatosan szép Hollóházi porcelánnal terítettek, szóval klassz kis este volt.

2 comments:

kiselek said...

Mi is lecsót ebédeltünk ma, és pont koleszterinszegény változatot (se kóbász, se virsli, épp csak egy kicsi bacon, de tényleg kicsi).

És hogy ne legyen olyan unalmas, kipróbáltam provance-i fűszerrel, de elég bizarr volt. (Mondhatni szar.)

saturninus said...

tegnap a piliscsabai jógatáborban (ahová zsuzsival neveztünk be) szintén lecsó volt a menü, természetesen hús nélkül.

cicciolináról ezek szerint tokióban éttermet neveztek el??? szerintem ennél fényesebb hírnevet senki nem kívánhat magának. talán az lenne még ennél is jobb, ha külön termek lennének a politikai mellének és a nem-politikai mellének szentelve az étteremben.