Tmogasd az Egy Sima Egy Fordított Egyesületet!

http://www.jougyekert.hu/hu/jo_ugyek_tamogatoinak/kovetek_es_vallalasaik/nevess_az_inkluzioert.html#.YUSUqH28pEY

3/30/2009

Alaprajz

Sikerült szert tenni egy alaprajzra. A számok a nagyságot jelentik tatami-matracban [jo] megadva, az átváltás 1 jo = 1.53 nm. Egy kicsit lejebb a "Map"-re kattintva nemcsak egy térképhez lehet hozzájutni, hanem egy pöpec panoráma fotóhoz is, amit a szomszéd házból készítettek, a mi épületünk a nagy szürke ház. A térképról az is kiderül, hogy két óvoda is van 10 perces körzeten belül. Talán ha most feliratkozunk a várólistára, akkor sikerül azelőtt beiratni a gyereket, hogy elérné az általános iskolás kort.

Egy szoba kivételével mindenhol parketta van, ami szintén make-or-brake szempont volt sok lakásnál, mert vagy túl sok tatamis szoba volt (mi egynél többet nem tudunk használni, mert az IKEA nem tatami-kompatibilis bútorokat gyárt), vagy pocsoládé padlószőnyeg volt, amiben ki tudja, milyen fauna lakik, és szerintem soha nem lehet normálisan kitakarítani, viszont ha leöntjük paradicsomlével, akkor a saját költségünkön kell kicserélni (vö:"kifizeted!"), bár a gyakorltaban úgy tűnik, hogy ennek nem tudnak az ügynökségek érvényt szerezni, mert a legtöbb lakásban a nyomok alapján a paradicsomlé-folyatásnál sokkal durvább dolgok történhettek, aztán mégis úgy hagyták.

A dolgok jelenlegi állása szerint április utolsó hetében költözünk. Ezt megelőzően az anyósóm és sógorom költöznek Nishi-Nipporiba, ami nagyon közel van az állatkerthez - Mr. Február ennek nagyon örült, bár az igazság az, hogy mindennek örül, amit jelentőségteljes hangon mondunk neki.

3 comments:

saturninus said...

vajon örülne-e annak is, hogy "unglytic"?

egyébként azt tudom még mondani, hogy "várólistás gyilkos", valamint "beperellek!".

kopeti said...

Nem csak panoramma kepet lehet talalni a mondott helyen, hanem lehet egy nagyot setalni a kornyeken a nyilak megfelelo kattingatasaval. En peldaul elvettodtem valami jo kis parkra. (Most lattam , hogy a google-utcakep szolgaltatasra egy egesz kis mozgalom alakult, amelyik vicces helyzetben lekapott embereket keres. Lehet peldaul talalni egy bacsit egy bazi nagy gepfegyverrel floridaban, meg ket lanyt aki eppen egy autot post-it cimkevel borit be valamilyen okbol.)

Sara said...

Azta, micsoda királyság! Én is tettem egy kellemes sétát.