Tmogasd az Egy Sima Egy Fordított Egyesületet!

http://www.jougyekert.hu/hu/jo_ugyek_tamogatoinak/kovetek_es_vallalasaik/nevess_az_inkluzioert.html#.YUSUqH28pEY

3/27/2009

Den-en Chofu Rulez!

Végre megtaláltuk az ideális lakást! És nem csak hogy megtaláltuk, hanem ki is fogjuk bérelni hamarosan. A helyet, ami a zöldövezeti-közel a belvároshoz-megfizethető kívánalmak közös halmazában helyezkedik el, én találtam. Ez Den-en Chofu, a Tama folyó (多摩川 - ilyen szép sormintájú robotokat ritkán lát az ember) partján. 6 fontos és 3 kis metróvonal megy el itt, aminek köszönhetően 30 percre van Tokyo állomástól és Hibiyától (itt van az iroda), 15 percre Shibuyától és 20 percre az egyetemtől (Mita), 30 perc Shinjuku és Shinagawa, 20 perc Yokohama és Kawasaki.

A lakás Ei szerzeménye, ez a nagyobb-olcsóbb párosból a nagyobb követelményének felel meg, az ára nm-re számítva annyi, mint a mostaninak - erre szeretek így gondolni, nem pedig a konkrét összegre. Ma amúgy két lakást is megnéztem, a másikban 1983-ban volt utoljára kitakarítva, a légkondi pedig a Frédi és Béniben is megállta volna a helyét, egy zsinórt kellett megrángatni, hogy bekapcsoljon és a hangokból ítélve egy velociraptor hajtott benne egy dinamót. Ezzel szemben a nyertes lakás előző bérlője minden bizonnyal Jóbarátok-Monica volt, még a tükör is meg volt pucolva.

65 nm, van egy nagy, konyhával egybekötött étkező, egy tatami szoba (ez lesz Mr. Februáré, mert ezen jól lehet négykézláb mászni), egy nagy szoba és egy kis szoba, sok beépített szekrény, minimál-erkély, mindezt igényes fürdőszoba teszi teljessé (ez utóbbi mindig kényes pont, de Japánban különösen, mert általában vagy un. "unit bath" van, ami egy 2nm-es fröccsönött lyuk, amibe be van zsúfolva a kád, a mosdó és a WC (ilyen volt az ekodai lakásban), vagy a régebbi lakásokban egy életveszélyes bojler van félig kiszakadva a penészes vakolatból - a csempe, mint olyan inkább csak kültéri burkolóként népszerű).

Fotóriporterünk bejárta a környéket, igaz, csak a mobilját vitte magával:



5 comments:

kiselek said...

Hát gratulálok sok-sok szeretettel!!! Úgy látszik amúgy, hogy a ma született csecsemők is előbb jutnak saját kecóhoz, mint mi.

Sara said...

köszönöjük, és hogyhogy? - mi a helyzet Szentendrével?

saturninus said...

aaaaah zuibun kiree desu neeee

yokatta!

yokudekimashita, Ei-san!

zs. said...

Csúcs! És még az ingatlanos sem próbált meg keresztül hajtani rajtatok autóval? Hová lesz igy a kihivás, puhulnak ezek a japánok is manapság.

Sara said...

Itt kifinomultabb eszközeik vannak az ingatlanosoknak, most már 3 napja vizsgálják, hogy érdemesek vagyunk-e arra, hogy erre a környékre költözzünk, pl. nem követtünk-e el korábban büncselekményt.

Bandi-kun: arigatou, minna tanoshimini shiteimasu. chotto takai kedone... Ei