Tmogasd az Egy Sima Egy Fordított Egyesületet!

http://www.jougyekert.hu/hu/jo_ugyek_tamogatoinak/kovetek_es_vallalasaik/nevess_az_inkluzioert.html#.YUSUqH28pEY

5/02/2009

Ideje megmondani, mi az a Suki-yaki

És annak is itt az ideje, hogy lerántsuk a leplet Toldy Mária aljas hazugságáról is. A sült hús a nyárson, az a yaki-tori. A suki-yaki ezzel szemben egy hot-pot típusú étel, áll zöldségből (shungiku), gombákból (enoki, shiitake), tofuból, marhahúsból, shirataki nudliból és fuból (ez utóbbi olyan, mintha szárított kenyér lenne, de nem az). Ezeket meg kell főzni szójaszószban, vízben és cukorban, azután mindenki kihalássza a fazékból a neki tetsző dolgokat, és nyers tojásba mártogatja. Tény, hogy nehezebb dalba foglalni. Szóval ma Ei suki-yakit főzött vacsorára.

Ami pedig Mr. Február étrendjét illeti, csúfos kudarcot vallottam az új ételek bevezetésével. Végigpróbáltuk az össze bébitápszert, almát, banánt, de továbbra is csak répát hajlandó enni. A többi ételt összegyűjti a szájában, és amikor már elég sok van benne, akkor oldalrafordul és a padlóra köpi. Ezt igazán megírhatták volna a könyvek.

2 comments:

kopeti said...

gyanitom, hogy te nem egeszen igy latod, vagy legalabbis nem mindig, de szerintem Mr.Februar taplalkozasi szokasai kifejezetten viccesek. Nevettem. (lehet hogy megkene mondani neki, hogy nem kulonleges francia tokpure kostolason vesz reszt, es nyugodtan le lehet nyelni.)

saturninus said...

peti: van egy olyan érzésem, hogy nem sokáig fogod már viccesnek találni a csócsált ételmaradékokat a lakás különböző pontjain...

egyébként pedig "jaj mennyi jen, ó egy ilyen"? azért hálásak lehetünk toldy máriának, mert sok vizsgaszituációban könnyítette meg a várakozás perceit!