Tmogasd az Egy Sima Egy Fordított Egyesületet!

http://www.jougyekert.hu/hu/jo_ugyek_tamogatoinak/kovetek_es_vallalasaik/nevess_az_inkluzioert.html#.YUSUqH28pEY

12/11/2009

A Konyv

Vannak azert fucsa dolgok ebben a konyvben:

"Contracts are to be taken seriously and are to be performed. This is one of the essential and most mystic things about contract law."


"A convention implies a meeting of the minds and wills of individuals, whereas the term transaction is more mechanistic and more in keeping with Soviet ideology; thus, even a private civil act exists only to promote the changes necessary to effect the communist version of paradise"


"In order to illustrate the concept that a convention requires a meeting of the minds, and hence that a unilateral juridical act does not create rights, is to ask the class to play a game. Ask a student to stand up. Inform him or her that he or she is the last person on the planet. Then ask them to enter into a contract with someone. Even to give a gift. This exercise works well in explaining that it takes two to tango."

6 comments:

zs. said...

A kis játékos feladat igen szemléletes. Ki gondolná, hogy a Földön egyedüli élőlényként az ember még szerződést sem köthet. De mi van akkor, kérdem én, ha én nagyondenagyon bérbe szeretném adni a lakásomat vagy teszem azt élek-halok egy kis fuvarozásért? Akkor se lehet?

saturninus said...

az, hogy a szerződéseket komolyan kell venni, valószínűleg a legmisztikusabb dolog, amit csak el lehet képzelni.
de ha nem mystic, akkor legalábbis lipstick.
vagy csőrület.

Sara said...

jaj, csináld vissza!!! mert ha nem...

saturninus said...

szerintem írásban nem hat, ne aggódj!
ha pedig netán azóta is csücsörített szájjal, csukott szemmel, féloldalasan ülsz, ezúton is elnézést kérek...

nyolc_mini_vese said...

"it takes two to tango" - ez milyen romantikus :-)

csücsörület

PS az a mai verifikációs szó, hogy "united"

PS2 a 3 év alattiak milyen könyvekben részesültek?

Sara said...

lehetett választani, mi az építkezésről szólót (sok teherautóval, a teherautó nagyon jó, mindig integet nekik mr.feb), a mackó öltözködési tanácsaival foglalkozót választottuk, meg valami macskásat, amiben szép képek vannak, de a szöveget nem értem.