Tmogasd az Egy Sima Egy Fordított Egyesületet!

http://www.jougyekert.hu/hu/jo_ugyek_tamogatoinak/kovetek_es_vallalasaik/nevess_az_inkluzioert.html#.YUSUqH28pEY

12/08/2009

Chanel

Mr. Februárral ma (többek között) Ginzában csavarogtunk, hogy legyen egy kis karácsonyi feelingünk. Volt sok feldíszített tuja, meg télapó, rénszarvas társaságában, de ezek a rénszarvasok leginkább túlméretezett nyulakhoz hasonlítanak. Aztán az jutott eszembe, hogy már 3 éve lakom itt, de még sosem voltam egyetlen luxusáruházban sem, csak néha arról posztolok, hogy milyen felháborítóan sokba kerülnek ezek a vackok. Választásom a Chanelre esett, ennek valamiért híres az épülete, a valami pedig nyilván más, mint a külcsín. Nem az átlagvásárló megjelenését hoztam az alján kicsit szakadt farmeremben, a H&M gyerekosztályáról származó tornacipőmben és a Mr. Február által a hajamba önött leves maradékával, biztos arra gondoltak, hogy álruhás királylány vagyok, mert rögtön hárman is segítettek az akadálymentesített bejáraton feltolni a babakocsit. Bent kedvesen elbeszélgetett velem egy eladókisasszony, aki annyira tudott angolul, mint én japánul, ezért úgy határoztam, hogy a sálakat fogom megtekinteni, mert ez egy viszonylag könnyű téma és kizárt, hogy igénybe kelljen venni a próbafülkét. Az eladókisasszony úgy nézett ki, mintha most jött volna egy eladókisasszony-divatlapból, tökéletes frizura, tökéletes smink, igazán zavarba ejtő volt, igyekeztem arra gondolni, hogy valószínű, hogy az eladókisasszonyi fizetéséből ő sem itt vásárol. Megvitattuk - korlátozott nyelvi eszközeinkkel - a téli sáldivatot (a 30x30 cm-es sál 50.000 jen volt), majd távoztam. Nota bene, amikor a földszinten látták, hogy nincsen nálam kis chanelos szatyor, már senki sem segített a babakocsival.

4 comments:

Unknown said...

Amugy az a vicces, hogy az eladokisasszonyi fizetesebol valszeg muszaj neki egy par Chanel rucira kidobni, mert gondolom, abban kell szerepelnie a boltban (es azt nem kapja csak ugy ingyer am! errol volt is itt adojogi eset, csak az YSL-nal). Te legalabb tavozhattal 50000 yenes sal nelkul!

Sara said...

én úgy tudom, hogy azt csak azoknak kell, akik a központban dolgoznak és ügyfelekkel találkoznak, pl. marketing. de akkor is szemétség, hogy fizetniük kell érte.

Unknown said...

Hat legalabbis az YSL eset szerint az eladokisasszonynak kellett, es szegeny le akarta legalabb vonni az adoalapjabol, mint szukseges munkakoltseget, de nem engedtek. Merthogy azt amugy is hordhatja, tehat nem igazan munkaruha. Ami vicces, mert ha normalisan a fizetesedbol H&M cuccokban jarsz, akkor a ket darab YSL cuccot, amit muszaj a munkaban hordanod, tutira egy lezart pancelszekrenyben tartod :)

saturninus said...

a kódika nyilván tudja, hogy a posztban a luxus került szóba, mert a "scenting" szóval örvendeztetett meg.

egyébként pedig még mindig áll a tétel, hogy érdemes eladni a lakásunkat egy LV bőröndért (amiben akár lakhatunk is, ugyebár).
de nyitott már az Andrássyn Gucci is, szóval hamarosan tényleg világváros leszünk!