Tmogasd az Egy Sima Egy Fordított Egyesületet!

http://www.jougyekert.hu/hu/jo_ugyek_tamogatoinak/kovetek_es_vallalasaik/nevess_az_inkluzioert.html#.YUSUqH28pEY

4/15/2009

Spoon landing

Jövő héten indul a "hozzátáplálás projekt" (legalább olyan hülye kifejezés, mint a "bukott"), most tippeket gyűjtök, de ennél azért jobb tanácsra számítottam. Pláne, hogy egy 5 hónapos gyereknek mindegy, hogy bálna vagy rakéta.

Skills developed: being spoonfed
What you'll need: a baby spoon

"Though you probably know about the tried-and-true "airplane coming in for a landing" trick, there are endless variations that can keep your baby open-mouthed (and that's what you want, right?) in astonishment. A good one for surprise value is "rocket, landing on the moon": Hold the spoon down below the table or high-chair tray, then bring it up quickly but carefully (as close to vertical as you can without spilling the contents) and gently place it in your baby's mouth just as you say "moon." Or, use a horizontal move to bring the spoon into your baby's field of vision as you say "here comes the racing speedboat" or try using an up-and-down bobbing motion to introduce a "whale swimming in the ocean." Some babies are particularly partial to choo-choo trains (a "chug-a-chug-a-whoo-whoo" sound as you bob the spoon along) and leaping dolphins (a dramatic arcing move sure to make a "splash")."

8 comments:

saturninus said...

komoly tudománya van ennek, úgy látom.

csuga-csuga-vúú-vúú, hát nem tudom.

zs. said...

Sosem gondoltam, hogy ezek a módszerek nem arra valók, hogy meghozzák a gyerek kedvét a kajáláshoz, hanem arra, hogy csodálkozásukban (felháborodásukban?) eltátsák a szájukat, amikor is a szemfüles anyuka betömhet rajta egy kis kaját. Vajon hányszor lehet meglepni egy gyereket egy kanál formájú rakétával/bálnával?

Anonymous said...

Remélem a célszerszámról sem feledkezel meg:

http://www.perpetualkid.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=3003

Anonymous said...

úgy értem a célszerszámról

Unknown said...

És mi lenne, ha csak úgy simán megetetnéd azt a gyereket?

Sara said...

Ezt nem tudom mire vélni:
http://www.perpetualkid.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=2530

saturninus said...

engem amerikában nagyon megaláztak érte 16 éves koromban, amikor a jellómat rezegtettem ("don't play with the food"), paradox módon mégis amerikában van a legnagyobb hagyománya a food fight-nak.

valamiért anyukámnál mindig hatalmas felháborodást kelt, amikor egy-egy filmben ilyen jelenetet lát. talán az ő nevelésének a hatása, hogy én is csak a legteljesebb megdöbbenéssel állok a katapult-kanál előtt.

nyolc_mini_vese said...

Hm.... az én anyukámnak meg az egyik kedvenc idézete az Addams Family-ből a "Wednesday, play with your food!"

Mondjuk ő néha böfög is az asztalnál...